top of page
Zoeken

Geschiedenisboeken op komst!

Bijgewerkt op: 24 apr. 2021Dit keer eens iets heel anders, een nieuwtje dat vooral interessant is voor Italiëliefhebbers die meer willen weten over de geschiedenis van het land. Over een paar maanden verschijnt namelijk het eerste deel van een reeks door mij vertaalde boeken over de geschiedenis van Italië! Het gaat om delen uit de beroemde serie Storia d’Italia van Indro Montanelli e.a.Het eerste boek dat zal uitkomen behandelt de periode vanaf ongeveer 400 tot het jaar 1000: van de laatste decennia van het Romeinse rijk tot het hart van de Middeleeuwen. De volgende twee beslaan de periode tot 1500. Bedoeling is dat er daarna nog een vervolg komt tot 1861 (het jaar van de Italiaanse eenwording), maar dat zal afhangen van het verkoopsucces van de eerste drie delen.


Sommigen van jullie weten dat ik al jaren bezig ben met dit project. Het heeft heel wat voeten in de aarde gehad om de publicatie gerealiseerd te krijgen en ik ben erg blij dat dit eindelijk gelukt is. Maar het is vooral goed nieuws voor de Nederlandse en Vlaamse Italiëliefhebbers, die nu voor het eerst in hun eigen taal kennis kunnen nemen van 1500 jaar geschiedenis van hun favoriete land. Neem van mij aan: zo fascinerend als Italië is, zo intrigerend is ook la sua storia.


Tegen de tijd dat het eerste boek uitkomt plaats ik opnieuw een bericht.


Afbeelding: de IJzeren Kroon, waarmee vorsten in de vroege Middeleeuwen gekroond werden tot koning van Italië. Deze kroon wordt bewaard in de kathedraal van Monza.

190 weergaven3 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page